onsdag 16 maj 2012

Vita medelålders män som "arbetar"
Något som har stört mig hela dagen är just Reinfelds uttalande om att det inte finns massarbetslöshet i Sverige bara för att arbetslösheten inte är skyhög i alla samhällets grupper. Den grupp det inte gäller är (SÅKLART) vita medelålders män! Jag antar att de känner sig kränkta av bli inräknade med folk som inte har lika lätt för sig i livet.

Jag tycker däremot inte det är fel att lyfta fram att människor som inte är vita medelålders män har svårare att ta sig in och lättare att falla ur arbetslivet! Det kan ju vara det mest feministiska han har sagt någonsin.


Sen det här med "etniskt född svensk", jag menar; VADÅ FÖDD!? Etniska svenskar som är födda i Sverige? Inte de etniska svenskar som är födda utomlands då till exempel. Han måste mena vita människor som anpassat sig helt efter den svenska normen. Eller?

Ja, det är sjukt att vi har högutbildade människor i Sverige som är arbetslösa bara för deras namn inte klingar bra i 52 åriga Gunnar Svenssons öron, Fredrik, men gör något åt saken istället för att få hela arbetslöshetsfrågan att verka oväsentlig bara för människor som DU, Jan och Göran har ett arbete.


Nej just det, ni är ju liberalkonservativa. Ni tycker ju det är bara med lite konkurrens om jobben och med hög arbetslöshet är konkurrensen nere på dess lägsta nivå; KONKURRENSEN OM ATT ENS HA ETT JOBB. Ett arbete är en rättighet!

Tvinga vårdföretagen att anställa timvikarier tidigare så ska ni se att arbetslösheten sjunker några procentenheter då antalet timvikarier är lika högt som för 15 år sen då arbetslösheten var uppe på hela 10,5%!(För att komma på denna geniala idén kollade jag på nyheterna i morse, plussade ihop 1 & 1.)


Men just det ja, ni driver en politik för just vita medelålders män så ni bryr er ju inte, jag glömde igen. Dags att göra er arbetslösa och ersätta er med unga kvinnor som bryr sig om andra än sig själva.

Fy Bövelen
Daniel

3 kommentarer:

  1. alltså du är ju bäst!!

    SvaraRadera
  2. Fint Danne, fint. / Köttis

    SvaraRadera
  3. på vilket sätt skulle jobb vara en rättighet? från vem i så fall? klockmongo

    SvaraRadera