torsdag 19 juli 2012

Köpenhamn i 3 Dygn, 28 Bilder & 1 Video
I söndags morse tog jag och Matilda bussen till cykelstaden Köpenhamn! I Göteborg häller man gärna milkshake på alla bilar.

Vi fick inte checka in innan klockan 15 på vårat hostel vid Nørreport station, av någon anledning men vi passade på att utforska närområdet! det är ju väldigt centralt men ändå hade vi tidigare inte besökt Botanisk Have. Matilda trodde hon var i Indien igen.


Efter vi checkat in när köpte Matilda en prettodricka i glasflaska och jag en B-festis, sprang vi på Stella, Matildas klasskompis från Paris, och hennes kompis Alberta. Small Wörld. Vi gick ner och åt glass vid Nyhavn där det spelades Jazz. Efter det uppfylldes min dröm om att besöka Amalienborg. Vi skrattade åt högvaktsbytet mm.På vägen tillbaka hittade vi en annan jazzspelning, eller det var DR, typ danska SVT/SR, som hade grillbuffé och sålde öl och vin för en tjuga när de sände radio.
#happy
Ristorante. Pasta. Ferrari. Italia. Mussolini. Birra. SKIT GOTT.
Ett obligatorisk besök på Floss! Två öl för 25 danska och 4cl jäger för 15 är kanske inte idealiskt när det är ens födelsedag dagen efter. Röka inne, och klappa hundvalpar.

På Matildas födelsedag började vi dagen med en väldigt dansk frukostbuffé. Vi fortsatte med att hyra cyklar och när vi köpt ett extra lås för 30kr på TGR så började det ösregna, i 15 min. Resten av dagen var det mestadels fint väder och vi cyklade till Christianshavn.Vi gick upp i ett skithögt kyrktorn och jag var för skakis för att ta en bild men fint var det. Man såg ända till Sverige. Vi tog en promenad genom Christiania och åt goda sallader. Vågade inte ta några kort där inne för det är ju en av de få reglerna de har. Var tvungen att ta en på en bänk där Carpe Diem var ett av budskapen, blandat med Fri Hash. FINT haha.
Vi hittade en parque petit i Christianshavn där vi hade lite födelsedagskalas med bakelser, jordgubbar, pistagenötter och mousserande vin! Se bifogad video för lols.Vi vågade inte cykla till Nørrebro pga alkoholintag haha men där mötte vi i alla fall upp Stella och Alberte som ville fira Matilda!Vi tog sovmorgon och missade hostelfrukosten, men vad gjorde det när vi av en slump hittade Grød, som jag läst om i en tidning en gång. Alberte tipsade oss om gatan den låg på, så dit cyklade vi direkt när vi blivit människor igen.Vi hade tänkt äta bagels till frukost egentligen men vi körde det som brunch och använde all vår energi till att gå till de få affärer vi ville gå till på strøget.
Vi köpte var sin cider att dricka i en park och passade även på att köpa billig sprit med oss hem till Sverige. Det var till och med extrapris på Jäger. 120 svenska. Efteråt åt vi mat igen, indisk. Skitgott men jag tog tydligen ingen bild.
Ja, vi hamnade på Floss igen mitt bland ett Greenpeace/Amnesty gäng. Den ena killen hade frågat om vi ville prata dagen innan när vi hade hyrt cyklarna. Jag sa "NEJ!" och sa att vi var från Sverige. Bad om ursäkt men han typ åt sin thaimat i sömnen ändå, vilket man får göra på Floss. #Fangirl

2 kommentarer:

  1. asså gullisar, vill äta er båda

    SvaraRadera
  2. Ok jag vet att detta inlägget är mkt gammalt och att detta var länge sen, MEN; jag och några kompisar var i Köpenhamn nu i höstas och hamnade som sig bör på Floss. Där fanns ett AMNESTYGÄNG NU OCKSÅ!!!!!!! Tänker att hur ofta hänger de där?? Hur många är de???? mkt spännande det här!!

    SvaraRadera